Hogwarts Legacy Hogwarts Legacy Hogwarts Legacy Hogwarts Legacy Hogwarts Legacy Hogwarts Legacy
2021
25.07.2023
05.05.2023
14.11.2023
RPG > nezařazeno *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne

Hogwarts Legacy je příběhem z magického světa Harryho Pottera. Hra se odehrává v devatenáctém století, kdy v roli studenta Školy čar a kouzel v Bradavicích zjistíme, že držíme klíč ke starodávnému tajemství, které by mohlo roztrhat kouzelný svět. Navíc se ukáže, že má váš student či studentka dar vnímat a ovládat starověkou magii, kterou může použít nejen ke konání dobra, ale také páchat špatnosti a přiklonit se tak k temné magii.

Hogwarts Legacy je akční RPG, nechybí tedy vývoj postavy. Hráč bude zlepšovat své dovednosti, verbovat společníky, učit se nová kouzla a samozřejmě si na začátku všeho musí vybrat kolej, do které bude náš kouzelník chodit. Hra se odehrává v otevřeném světě, ve kterém prozkoumáme nejen dobové Bradavice, ale i další lokace, jako jsou například Prasinky či Zapovězený les.

Mimo hlavní úkolovou linii hra nabídne i vedlejší úkoly. Čekají na nás také návštěvy hodin, ve kterých se naučíme vařit lektvary, poznávat magické tvory či učit se magickému umění. V úkolech pak narazíme i na obtížná rozhodnutí, která určí naše postavení ve světě.