Gates of Logic je vzdělávací plošinovka představující zábavnou formou logické funkce jako OR, AND, XOR nebo NOR. Hrajete za kadeta bezpečnosti jménem Ping, se kterým vás čeká patnáct úrovní uvnitř Systému. Správným kombinováním logických funkcí opravujete zařízení nebo likvidujete viry. V jednotlivých úrovních ale nejde jen o řešení logických hádanek, některé části je potřeba řešit jako klasickou plošinovku přesným skákáním a dobrým načasováním.
Jde o první titul nezávislého vývojáře s přezdívkou scriptwelder. Byla vytvořená ve Flashi a vydána zdarma pro hraní v prohlížeči.
Gates of Logic krásně ukazuje, že i puzzle založené na logických obvodech může být zábava. Žádné "klikni na klíč a otevři dveře" – tady musíte zapojit mozek, doslova. AND, OR, XOR… pokud vám to něco říká, budete se cítit jako doma. Pokud ne, tak se připravte na pár "aha" momentů a možná i na to, že si otevřete Wikipedii. Prostředí uvnitř Systému je jednoduché a i první překážky nejsou nijak komplikované. Postupně ale přituhuje ačkoliv nic extra náročného nečekejte. Tedy s jednou výjimkou - úrovní ve které jste pod časovým tlakem a navíc vás pronásledují. Její logická část není až tak problém, ale zvládnout provedení už ano. Po asi dvaceti pokusech jsem se hrou málem sekl, ale nakonec se zadařilo. A je to dobře. Celkově je hra zajímavá a slušně udělaná, každá úroveň je trochu jiná a rád jsem viděl všechny. Pokud se nebojíte logických operátorů, dejte Gates of Logic šanci.
jvempire