Find the Whales

26.09.2022
12.01.2023
13.01.2023

freeware

Find the Whales je jednoduchá edukační hra, ve které hráč v roli mladé dobrovolnice nebo dobrovolníka cestuje na různá přímořská místa Mesoamerického útesu a Havaje, kde zkoumá ekosystémy podmořského světa s cílem najít mořské živočichy a pomoci při jejich ochraně.

Během cesty plní úkoly pro ochranářské organizace, pořizuje fotodokumentaci a sbírá informační karty. Za splněné aktivity získává přístup k novým předmětům, které potřebuje k dalšímu postupu.

Hra má poklidné tempo, jednoduché ovládání, žádné časové limity a klade důraz na environmentální vzdělávání o mořských biotopech. Nabízí hraní bez soutěživosti a je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Pozitívne hodnotím ekologický zámer tejto hry a podporujem neziskové organizácie, ktoré jej pomáhali s financovaním – najmä WWF, Pacific Whale Foundation a The Nature Conservancy. Zámer však nie je dotiahnutý do konca. Postava sa pohybuje príliš pomaly a hre zúfalo chýba v menu zoznam úloh alebo aspoň história rozhovorov v nejakom denníku. Ak si nepozorne prečítate, čo od vás NPC chce, už vám to nikde nikto nezopakuje. Neexistuje manuálny save ani load, ktorým by ste mohli vrátiť hru o pár minút späť. Neraz som nevedel, čo mám robiť – koľko fotiek jednotlivých zvierat spraviť, ako odohnať nelegálnych rybárov a podobne. Hre tiež chýbajú achievementy. Ale treba jej dať šancu.