DIRT 5 DIRT 5 DIRT 5
Stadia
24.03.2021
DIRT 5 DIRT 5 DIRT 5
závodní > nezařazeno *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano

DIRT 5 je další pokračování úspěšné série arkádových off-road závodů, ve kterých se tentokrát projedeme až po 70 tratích na různých místech země, jako např. Brazílie, Maroko, Čína, New York a dalších. Za volant můžeme usednout do několika desítek vozů, rozdělených na různé kategorie. V závodech má fungovat dynamický systém počasí i změny ročních období. Kariérou nás tentokrát provedou Nolan North a Troy Baker, které můžeme znát třeba jako bratry Drakeovy ze série Uncharted. Novinkou v sérii je mód Playground, ve kterém si hráč může pomocí intuitivního editoru postavit vlastní trať plnou kaskadérských prvků.

DiRT 5 obsahuje online i lokální multiplayer ve split-screenu až pro 4 hráče. Je jedním z takzvaných launchových titulů pro novou generaci konzolí, konkrétně PlayStation 5 a Xbox Series X/S.