Komentáře

• XOne 75
Po velmi povedených předchozích dílech bylo nevyhnutelné zakončit trilogii s chrabrým inženýrem Isaacem Clarkem, bojujícím s krvelačnými Nekromorfy. Nejdříve se skrývá v kolonii na pozemské Měsíci, poté při pátrání po Ellie se dostává na zmrzlou planetu Tau Volantis, pravděpodobnou domovskou planetu civilizace Markerů a zábava může začít.

Už od začátku bylo zřejmé, že nastává posun od plíživější hutně dusné atmosféry bádajícího hrdiny do akčnějších vod, kdy hnusáci a tentokrát i lidští protivníci vyskakují v hojném počtu, což je trochu škoda, ale budiž. Herní mechanismy zůstaly víceméně stejné, Isaac navíc tentokrát hodně leze po žebřících nebo stěnách, režim zbraní dostal možnost si vlastní zbraň sestavit z posbíraných nebo pořízených komponentů – no nicméně mně přišel dost nepřehledný a zbytečný, nakonec jsem hru prolezl s třema bouchačkama. Naopak potěšilo oživení ve smyslu lokací, kdy koridory vesmírné stanice doplnily zasněžené venkovní prostory a nakonec i příběh mi přišel docela slušný.

Těžko říct, jestli se ještě někdy dočkáme dalšího pokračování, svět Dead Space mě prostě bavil a i třetí díl, i když ho hodnotím o pár procent níže, pořád je to v rámci žánru nadprůměr, třeba přijde remake stejně jako v případě prvního dílu – 75 %