Dead Cyborg: Episode 2 Dead Cyborg: Episode 2
adventura > 3D adventura *

free to play freeware
samostatná hra samostatná hra
ne ne

Druhá epizoda Dead Cyborg pokračuje tam, kde skončila první epizoda - Dead Cyborg: Episode 1. Kyborg, který neví nic o své minulosti a probudil se do světa, kde lidé podlehli atomové válce a radiaci, poprvé v životě okusí, jak chutná svoboda. Dostane se na povrch válkou zničené Země, kde k obloze ční betonové trosky lidských budov a rezavé kusy železných konstrukcí. Zemi obývají již jen odolní roboti, kteří pouze plní úkoly, které jim jejich lidští stvořitelé naprogramovali. Kyborg se prodírá mrtvým světem a snaží se najít cestu pryč, daleko od smrtící radiace, která i jemu krátí dny jeho života...

Druhá epizoda adventurní série v mnohém předčí svého předchůdce. Hlavně grafika doznala značného zlepšení. Prostředí je plné předmětů a nástrojů, které v kombinaci s okolím přináší množství interakce. Námět hry je částečně inspirován velikány světové sci-fi literatury, jako jsou například Ray Bradbury nebo Stanislav Lem.

Druhá epizoda Dead Cyborg pokračuje tam, kde skončila první epizoda Dead Cyborg: Episode 1, ve které jsme se probudili z mnohaleté hibernace se ztrátou paměti. Hlavní postavě se podařilo uniknout z vojenského bunkru, ale ani na povrchu v areálu vojenské základny není bezpečno. Svět je zasažen radiací, která vše pozvolna zabíjí. Navíc v jakékoliv cestě dál nám stojí spousta překážek a síly ubývají. Je vůbec nějaká šance na záchranu?

Druhá epizoda adventurní série navazuje na svého předchůdce. Značného zlepšení doznalo ovládání, kde byl konečně implementován mouselook a ovládání tak odpovídá dnešnímu standardu u her z vlastního pohledu. Základem hry je samozřejmě hledání předmětů a informací a jejich správná interakce s okolím, tak abychom se dále posunuli v příběhu. Jeho námět je částečně inspirován velikány světové sci-fi literatury, jako jsou například Philip K. Dick, Ray Bradbury a Stanislav Lem.

Hra je distribuována zdarma a je k dispozici pro systémy Windows, Linux a MacOS. Vývoj jednotlivých epizod byl závislý na finančních příspěvcích fanoušků, nicméně se zdá, že autor ve vývoji již nepokračuje.
Oficiální stránky hry (http://www.deadcyborg.com/)
Oficiální stránky hry (http://www.deadcyborg.com/)