Crayon Physics Deluxe je komerční pokračování hry Crayon Physics od týmu Kloonigames tvořeného jediným člověkem - finským vývojářem Petri Purhou. Přináší mnohá vylepšení, ale cíl je stále stejný - posbírat všechny hvězdičky v úrovni pomocí červeného míčku.
Hlavní změnou je naprostá volnost v tom, co můžete kreslit. Zatímco ve freeware předchůdci jste byli omezeni na několik málo tvarů, zde si můžete kreslit, co chcete. Puzzly jsou díky tomu rozmanitější - například můžete nakreslit kladivo a míček s ním odpálit. Kromě tohoto přináší CPD i jiné prvky jako rakety nebo provazy.
Původní CP byla relativně krátká hra. Zde na nás čeká 70 úrovní a navíc máme dostupný level editor, ve kterém si můžete udělat úroveň podle vašeho gusta.