Rád jsem přidal tohle anime soulslike pokračování trochu přehlíženého prvního dílu Code Vein. Na věčnou památku Charllize, kterému by se podle mě tahle hra moc líbila.

Dvojka dostává v recenzích malinko sodu, což sice chápu, ale i tak si hru užívám a nejsem vůbec zklamaný. Je vidět, že autoři se vzhlédli v Elden Ring a dost principů od něj převzali. Máme tu otevřený svět, možnost teleportovat se k objeveným Mistles (místním Sites of Grace), základnu, kde je možno upgradovat gear nebo dungeony, které taky nejsou žádná sláva.

Vizuální styl samozřejmě nesedne každému a na první pohled může působit stejně jako v jedničce. Mně osobně anime nevadí a posun v efektech či nasvícení je rozhodně znát. Na PS5 Pro se sice občas objeví drobný záškub, ale není to nic, co by kazilo celkový zážitek.

Hudba je skvělá, jen by mohla hrát o něco častěji. Soundtrack z prvního dílu ostatně dodnes patří k mé nejoblíbenější herní hudbě a rád si ho poslechnu i samostatně.