V Burtově pivovaru se objevily zombie a je právě na Burtovi, aby se o ně postaral. Jedná se o plošinovku se třemi úrovněmi, které reprezentují různá oddělení pivovaru: expedici, výrobu a řízení. Každá úroveň tak má trošku jiné prostředí, například ve výrobě jsou pece a vodní bazénky, v expedici jezdící pásy, atd. Každá úroveň je pak rozdělena do samostatných místností, mezi kterými lze přecházet skrze nápis Exit. Některé východy jsou ale za zdí, kterou lze odstranit pomocí některého z klíčů umístěných v různých místnostech úrovně. Úkolem hráče je pak najít všechny klíče v dané úrovni a dostat se tak do všech místností. Těch je celkem 32.
Kromě nejrůznějších překážek v podobě valících se sudů, ohňů apod. se mohou hráči postavit do cesty zmíněné zombie, které vycházejí ze dveří. Těm se může Burt buď zkusit vyhnout nebo je může zastřelit svoji zbraní. Aby se hráč dostal do vyššího patra, může využít buď výtah nebo speciální plošinu, která ho ve správný okamžik může odfouknout na plošinu nad ním.
Základní popisek hry mluví o majiteli pivovaru, kterému se do továrny z blíže neobjasněných důvodů nastěhovaly zombie a jeho úkolem je projít všech 32 místností rozdělené do tří oblastí: prodej, produkce a vedení, ve kterých musí hledat klíče od různých dveří. To ve výsledku úplně nedává smysl, protože samotným průchodem místností se nezvaných návštěvníků nezbaví. Navíc, zombie vypadají spíše jako nějací hlídači, plus mohou střílet ze zbraně, což by asi obvyklá zombie jen tak nesvedla. Ale budiž.
Jak už název hry napovídá, hlavní postava nebude žádné tintítko. Je to takový přiopilý nemotorný chlápek středního věku, jehož zakulacené bříško si pravidelně dopřává nejedno pivko. A to se pochopitelně promítá i do jeho chůze, na kterou jsem si musel chvíli zvykat. Po stisku šipky se totiž jakoby dlouho a pomalu rozchází a pak teprve se zpožděním nabírá rychlost, což by vlastně mohlo celkem zajímavě simulovat pár promile v krvi. Na druhou stranu, Burt celkem obstojně skáče a střílí ze své zbraně, takže zase tak napito mít asi nebude.
Samotné úrovně jsou celkem navržené přehledně, takže je obvykle hned zřejmé, co je potřeba udělat. I když, párkrát se mi stalo, že jsem sebral klíč a nevěděl, co otevírá. Ale obvykle stačilo přejít do vedlejší místnosti a hned bylo jasno. Také je super, že v každé ze tří oblastí narazíme na různé překážky specifické pro dané místo. Zatímco v prodejní oblasti jsou především pásy, tak v produkci jsou fukary, ohřívače, kádě a vodní nádrže. Ve vedení jsou zase častá schodiště, po kterých Burt chodí velmi pomalu, s čímž se musí počítat, když se chci zbavit nějaké zombie. Ty mě ztěžovali život asi nejvíc, obzvlášť když jsem se blížil k nějakým dveřím, ze kterých rychle vyšly a ihned vystřelily. Plus je také divné, že po prozkoumání celé oblasti hra nijak neoznačí oblast jako dokončenou. To samé pak platí i po projití všech oblastí. Burt se prostě jen objeví před pivovarem a může vejít do nové oblasti a nebo si nějakou již prozkoumanou oblast dát znovu.
Celkově bych si dokázal představit klidně i dvojnásobnou délku, ale na druhou stranu by to možná už začalo nudit. Takhle můžu říct, že mě procházení pivovaru dobře bavilo.
adam.kulhanek