Backyard Baseball je další hrou ze série Backyard Sports určenou pro handheld Game Boy Advance. Tento díl je zjednodušenou verzí Backyard Baseball 2003 pro PC. Jedná se tak o arkádověji pojatý baseball s přesnými pravidly hry, ale zároveň se speciálními power-upy a humorem. Hra obsahuje všechny týmy profesionální soutěže MLB včetně řady hráčů.
Mezi herními režimy nalezneme Quick Play, Home Run Derby, Single Game a Season Play. Quick Play je náhodnou hrou, kde nám CPU automaticky vybere náš tým, hráče i soupeře. Home Run Derby je minihra na trénování homerunů, kde si může zvolit, zda budeme pálit sami, nebo proti CPU či jinému hráči, a udělat z toho soutěž o co nejvíc homerunů. Single Game je klasickým rychlým zápasem, kde si vybereme týmy, hráče, hřiště, obtížnost a řadu dalších nastavení a jdeme hrát. Season Play je hlavní režim, kde si vytvoříme tým a vybereme hráče, se kterými se budeme snažit probojovat přes základní část do playoff a tam získat titul. Hru si lze zahrát i ve dvojici pomocí link cable.
- Žánr
- Forma