Jak já jsem byl překvapen. Nebudu nikomu mazat med kolem pusy, ale po oznámení a zkouknutí pár trailerů jsem byl celkem skeptický proti této hře, říkal jsem si, proč zase další hra která vypadá dobře je cílená spíše na malé publikum. A stejně jako třeba v případě Harryho Pottera, tak i tady to platí, že si to užije opravdu každý.
Hraje se to naprosto famózně. Hra využívá veškerý potenciál ovladače dual sense a je to jízda. Nenašel jsem jedinou chybu, která by mne nějak omezila či pokazila mé hraní. To, že se něco pokazilo, tak za to jsem si mohl já sám. A to se často nestává, že bych se setkal s tak dobře optimalizovanou hrou. To, že jsem levej, je druhá věc a to se naopak stává pravidelně.
Přidejte si k tomu naprosto famózní, nádherně barevnou grafiku, skvělé postavičky a hlavně naprosto parádní herní mechaniky. Když už si myslíte, že v půlce herní doby vás nemůže nic překvapit, tak ano, překvapí. Každý level má určité "pomocníky" ve vaší výpravě, např. psa kterej vám dodává turbo, slepici která vás vystřelí doslova do vzduchu nebo i opici, díky které šplháte, hážete různé předměty atd. a je to naprosto famózní. Střasně dobrej nápad se kterým jsem se ještě nesetkal.
Celkově se u hry člověk pořád usmívá a užívá si každý krok. Co je teda trochu mínus, tak jsou souboje s bossy. To, že jich je dost a jsou pokaždé jiný, je dobře, ale ne jednou jsem se zapotil. Já prostě tady na tyto souboje nejsem a kolikrát jsem se rozčílil a trochu mi to trvalo, než jsem udolal např. Lady Venomaru. Kor ještě když to hrajete na jednom ovladači s malým synem, tak to jde o to hůř. Ale stálo to za to.
Fakt, že tohle byla i první hra mého syna znamená pro mne hodně a jsem rád, že ho to bavilo a že jsme si mohli spolu projít tuhle nádhernou herní hříčku.
Doporučuju opravdu každému, ať to aspoň zkusí. Třeba bude překvapen stejně jako já. A ten konec? Slzička by klidně ukápla :)
Pro: nádherná stylizace, zvuky, herní mechaniky, je to prostě 10tková hra ve všech ohledech
Proti: souboje s bossy, jinak nemám nic co by mne jinýho vadilo