Příběh rytíře Bradwena nás přenáší do mýtických věků staré Anglie, do doby jen krátce poté, co zemi opustila vojska římských císařů. Bradwen je nemanželským synem krále Cadfanana a současně vůdcem kmene Artébatesů. Jeho nevlastní bratr Morganor, jenž je dědicem trůnu, vyžene čestného rytíře, který mu jako poslední stojí v cestě za převzetím vlády nad celou zemí a naplněním jeho zlovolných úmyslů. Bradwen vyráží na cestu cti a rytířských zásad s cílem zmařit zlé pokusy Morganora a znovu nalézt svoji ztracenou čest a místo, jež mu právoplatně náleží.
Děj této rytířské adventury je vyprávěn dvěma způsoby. Na jejím začátku má hráč možnost zvolit, zda Bradwen, jehož ovládá, bude ctít křesťanské zásady, a pak jej v průběhu hry provází sir Lancelot, nebo zda bude příběh vyprávěn pohledem pohanského bojovníka. V tomto případě se setkáme i s kouzelníkem Merlinem. Každá z dějových linek je nezávislá na té druhé. Hra postrádá akční prvky. Souboje, ke kterým dochází, probíhají automaticky a hráč se jich aktivně neúčastní. Prohru nebo výhru určuje to, zda vybral pro souboj správnou zbraň.
Vývojáři použili detailně animovaná předrenderovaná pozadí s modelovanými 3D objekty a doplnili je originální hudbou a realistickým zvukovým doprovodem.
Hru u nás vydala Cenega pod názvem Artušovi rytíři v kompletní české lokalizaci včetně dabingu.
Další ztracený český dabing se vrátil mezi živé... Cryo je kompletní, uf!