Ekonomický model této hry je tak dokonalý, až mě to po letech opět překvapilo a je sranda, jak člověk něco zanedbá a dostane se do solidního víru zásobování a vyvažování, dovozu z nadbytku jedné kolonie, aby se dorovnal nedostatek v jiné a jak jich má člověk 20, tak je to solidní závar. A do toho se roztrhne pytel zpráv z poradci, kteří vyžadují tam postavit orbitální stanici, tam laboratoře, tam vyslat lodě na průzkum, jinde naopak s raketami....i po létech stále dokonalost, které nevím, proč jsem vlastně nedal stovku :-) Teď mi ve hře solidně hoří půda pod nohama a vůbec nevím, jestli vyhraji, a i kdyby ne, už se mi v hlavě spřádají plány, jak to rozehrát znovu, jinak, a ještě pečlivěji. Člověk pořád vyvažuje, kolik základen vlastně živit, kolik jich jen zbytečně odčerpává zdroje z jiných, které by mohly být vysoce produktivní a nebo jestli naopak v pozdější fázi se ty slabší nehodí k tomu, aby z nich ty silnější odčerpaly drobné bonusy do produkce a byly tak ještě produktivnější :-)