A Guidebook of Babel je čudesný príbeh reinkarnácie postavený na efekte motýlích krídel. Loď Babel sa plaví do posmrtného života, pasažieri vzdychajú a sťažujú sa, že sa treba oprostiť od svojho pozemského ja, že spomínať na minulosť už nemá cenu a všetko, čo počas života malo zmysel, teraz zmysel pobudne. No to by však museli vedieť, že posádka lode potrebuje zbierať spomienky a minulosť, pretože je to jediný zdroj pohonu, na ktorom loď dokáže fungovať.
Preto vás posádka vystrelí oblakovým kanónom do posmrtného života, nesmie Vám však zabudnúť vymazať spomienky. No a aby to nebolo málo, vy máte špeciálne pero, ktorým viete prepisovať minulosť pasažierov, meniť tak budúcnosť ich, posádky a samotnej lode Babel. Nezabudnite však na efekt motýlích krídel, ktorý je (takmer) všadeprítomný. Dokonca ani všetci pasažieri nie sú ľudia!
Rozmarná, rozmanitá a zamotaná hra kombinuje klasické 2D adventúry, v ktorých prechádzate lokácie, vediete rozhovory a využívate predmety s riešením rôznorodých hádaniek, ktoré symbolizujú zauzlené osudy pasažierov. Práve na hádanky je titul zameraný v prvom rade, popritom ako rozpráva spletitý príbeh, plný nezvyčajných momentov a charakterov.
- Žánr
- Forma