@raisen (06.02.2025 11:42): To rád slyším a doufám, že ti to vydrží! Myslel jsem, že tě Fritol odradil :D
@Tainaru (06.02.2025 11:06): Už na druhé části světa jsem. Můj vztah se ke hře naprosto proměnil a naopak si ji dost užívám a jsem v ní ponořena v myšlenkách i mimo samotné hraní :)
@raisen (06.02.2025 04:46): Děkuji. Mám z toho jistý povznášející nerdovský zážitek :) Hlavně doufám, že k tomu propojení více přispěje letošní XCX, jinak je tam hodně prostoru pro fabulace.
A koukám, že tobě se daří postupovat v XC1 (že by někde kolem Prison Island nebo Valak mountain...?). Doufám, že moc netrpíš :)
@Stapu (06.02.2025 06:43): Díky. Jo, ten emulátor je k nezaplacení. Po odehrání na něm si vůbec nedovedu představit, jak by se to dalo rozumně odehrát na konzoli. Žijeme v přepychu :) Snad se k tomu jednou dostaneš.
@Tainaru (komentář): Gratuluju a jsem rád, že jde celá trilogie odehrát přes emulátor. Třeba se k tomu jednou dostanu.
@Tainaru (komentář): Gratuluji k dokončení celé Xeno série a těším se, až si za několik let přečtu i to propojení ve spoileru :)
@Red (22.06.2023 23:01): Ja docela věřím ze kdyby Xenosaga byla lip dostupná zájemce by si našla. Ale takhle na to nedojde.
A teď ti zbývají už jen Xenoblade, samo doporučím Switch ale to nezabere takže emulovat se daji všechny díly :) Budeš do toho muset jít, jinak nebude cesta kompletní :)
@Charllize (22.06.2023 15:53): Já doufám, že jrpg budou mít více hodnocení a komentářů, protože se tu vždy cítím jako nahý v trní:)
@Red (komentář): Tak líbilo? To jsem rád. Za mně to je lepší než trilogie ME, i když ten tragicky vývoj tam znát je. Trosku v tom komentu cítím jakousi nevoli k jrpg žánru obecne a jeho podřadnosti ale chápu ze to je těžký :)
@S4TW (22.06.2023 12:30): Tak třeba tvoje 90% Arcanum jsem hodnotil 65%, tak být tebou bych se toho tak nebál. Na jrpg určitě nejsem žádný odborník. A třeba v RPG těžko zkousávám neskupinové či netahové souboje čímž pro mě odpadá hodně moderních rpg. Xenosaga a Xenogears jsou skvělé hry, jenom jsou tam některé věci nedotažené/useknuté, zřejmě problémy ve vývoji.
@Red (komentář): jestli 75% patří mezi nejlepší jrpg, co jsi hrál, tak má trochu obavu, abych někdy docílil plnohodnotného herního zážitku v rámci jrpg, páč lehké naděje jsem vkládal i do této série... ale tak, já mám za sebou teprve 2 kousky a ani jedno mě rozhodně nezklamalo, takže asi není důvod panikařit!
@Charllize (29.05.2023 22:33): Njn. Na druhou stranu, jako pc hráč roztěkané generace mileniálů si nedokážu představit občasný alt tab a rychlou partii v šachu, juknutí na stack overflow, podívaní se jak si vedou Ukrajinci či na recept na bun bo hue. Ta Xenosaga s 10+ min cutscénama je vražedná. Pro mě konzole není, i když vidím ty výhody.
@Red (29.05.2023 22:19): Jinak ty problémy s emulaci u PS2 her byl důvod proč jsem to přestal používat. Když si vzpomenu kolik hodin jsem věnoval třeba Valkyrie Profile 2 aby to neblblo tak sám sebe nechápu. A věci typu ze v půlce hry zjistím že nemůžu dál protože emulátor mně definitivně utvrdili v tom že ne. Ale vím ze u hodně her to je ok :)
@Charllize (29.05.2023 21:48): Já tomu začínám věřit. Ten pocit nadšení z úvodu xenosagy 1, který v průběhu začal kolísat a během dvojky vytrácet je zpět :)
@Red (29.05.2023 21:46): Trojka je nejlepší prakticky ve všem. Né že jí dáš nejmíň :D
Uf tak jsem zase musel hledat jak to nastavit aby to bylo na emulátoru bez grafických glitchů. Tentokrát byl problém rozostření postav, rozdělení obrazovky na půl v cutscénách apod. Ale teď to opravdu vypadá pěkně. Z úvodu mám velmi dobré pocity, zajímavější prostředí, interní xenosaga databáze, srozumitelnější boje. I kamera je taková rozdováděná, zatím těžko říct jestli mi bude vadit nebo to bude fajn prvek. Ale jsem pořád na začátku, víc se kecá než hraje.
Já osobně ty remaky a remastery moc nemusím. Kdyby vyšel remake Xenosagy pro pc na GOG za pár dolarů tak to asi koupím, ale stejně budu hrát tu původní verzi, byť nelegálně a přes emulátor...
Celkem uznávám remaster rts Command and Conquer a AoE. Ještě v adventurách možná ten Day of the Tentacle. Očekávám s naději System Shock. Jinak mi co jsem hrál přišlo všechno jako dva úkroky stranou a jeden zpět jen u "B" Baldurs Gate přes Bioshock po Broken Sword úplně zbytečný remastery.. Zahrát jednou a pak se znovu vrátit k původnímu.
No po tý litánii oznamuji, že jsem rozherál trojku. Jen mi na pcsx2 nejde natáhnout savy z dvojky:/ Remaster pls? :D
@Stapu (28.05.2023 08:19): Tak ono tohle už je dost starý, bůhví jak to by to Bamco vidělo teď. Ale fakt ze se kolem případného remasteru nic nedeje popřít nejde :)
Xenosaga by byl jeden z těch remasterů, které bych si opravdu chtěl koupit. Jen škoda, že už je ze strany Namca potvrzené, že něco takového sice plánovali, ale podle finanční analýzy by je to stálo více peněz než by se vydělalo. :-(
https://hardwaresfera.com/en/noticias/no ... e-no-seria-rentable/
https://hardwaresfera.com/en/noticias/no ... e-no-seria-rentable/
Vubec bych se nezlobil kdyby v pripadnem remasteru prebrali soubojak z tohohle dilu do vsech casti trilogie.
Eh, bylo puvodne planovano sest dilu, mel to byt etalon jrpg, pak se to cele nejak pokakalo a vsichni prestali mit chut do toho dal rypat..pruser konzolove historie, ktery dle meho zachranil prave tento dil, jakz takz:)