Willy Morgan and the Curse of Bone Town je typická 2D adventura, která, kdyby letos v Herní výzvě nebylo zahrát si hru ze studia pocházejícího ze Středomoří, asi bych se k ní jen tak nedostal.
Na první dobrou totiž působí jako jedna z mnoha. A navíc s mladým hlavním hrdinou Willym. Takže to vypadá, že je určená spíš pro dětské hráče než pro dospělé. Zdání ale mírně klame. Ano, hru můžou hrát i děti, popř. mladí, ale dětská úplně není. Spíš je to takové rodinné dobrodružství, které v rámci žánru naprosto v pohodě zvládne i dospělý hráč.
Willy Morgan má takový složitý život. Je synem archeologů. Táta se mu ztratil kdesi ve městečku Bone Town (taková zvláštní kombinace německého hrázděného městečka kdesi v Karibiku) v průběhu zdejších vykopávek a máma mu odjela na expedici kamsi do Brazílie. No a jelikož mu přišel dopis od zmizelého táty, rozhodne se do Bone Town vrátit a přijít jeho ztracení na kloub.
Na hře je pozitivní určitě velice hezky nakreslené prostředí. Líbilo se mi moc, byť nedávalo úplně smysl. Celé to má navíc takovou fajnově nadlehčenou atmosféru, kterou Vám hra dozajista připomene například sérii Monkey Island. Jen tu chybí výraznější hudební motiv, větší důraz na vtip, zapamatování hodné momenty a výraznější postavy, ke kterým byste se rádi vraceli. Průběh hry také není úplně logický (což by asi u podobně laděné adventury úplně nevadilo), jen tu z toho důvodu často vládne metoda pokus omyl.
Po herní stránce tedy tato hra vypadá poměrně fajn, ale v dnešní době, kdy každé studio, které přijde s novou 2D adventurou, nabízí i něco navíc (minihry, zajímavé nápady, atd.), Vám tato hra nenabídne vůbec nic. K tomu je i poměrně krátká. Finále je ale docela fajn vyvrcholení příběhu. Jednoduché, ale přesně potvrzující, že tohle je prostě to typické rodinné dobrodružství převedené do adventurního žánru. Tato hra určitě není ztráta času, ale ocení ji především ten, kdo má hodně rád adventury. Jinak moc nedává smysl ji hrát.
malarkey