Warhammer 40.000: Rites of War je tahovou strategií s prvky RPG, která vychází z konceptu známé hry Panzer General II a zavede nás do sci-fi světa Warhammeru 40.000 společnosti Games Workshop.
V kampani se zhostíme role tajemné, takřka vyhynulé prastaré rasy Eldarů a budeme se účastnit jejich snahy dobýt zpět jejich ztracenou kolonii a získat prastarý artefakt. Tyto snahy se pokusí překazit smrtelně nebezpečná rasa Tyranidů, tvorů, které pohání jen touha zabíjet a plenit světy a galaxie. Dalšími protivníky budou síly Impéria, které jsou zde zastoupeny jednotkami Imperiální gardy, supervojáky z řad Space Marines a fanatické vyznavačky lidského boha Císaře Sisters of Battle. Tyto rasy jsou k dispozici pouze ve hře pro více hráčů a ve skirmish módu.