Wallace & Gromit's Grand Adventures: Episode 1 - Fright of the Bumblebees Wallace & Gromit's Grand Adventures: Episode 1 - Fright of the Bumblebees Wallace & Gromit's Grand Adventures: Episode 1 - Fright of the Bumblebees

Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees

Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees

Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees, Wallace & Gromit in Fright of the Bumblebees

X360
27.05.2009
X360
27.05.2009
adventura > 3D adventura *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

První díl "Wallace & Gromit's Grand Adventures" otevírá čtyřdílnou sérii, ve které se nám představí roztržitý vynálezce Wallace a jeho psí společník Gromit - dvojice, kterou možná znáte z filmů Prokletí králíkodlaka nebo Cesta na Měsíc.

Wallacovi se moc nedaří, ve West Wallaby Street obchod nekvete a ani jeho poslední vynález - čichač sýrů Sniffer 3000 - nesklízí příliš úspěchů. Spíše naopak. Wallace jako vždy zapomene doladit pár maličkostí a tak tato plechová myš obrátí místní obchod se sýry vzhůru nohama. A k tomu ty dluhy a nezaplacené účty...

Východisko z nepříjemné situace se naštěstí brzy nabídne samo. Majitel obchodu se sýry, pan Paneer, se dozví o přístroji, který má Wallace ve sklepě. Stačí do něj vkládat květiny a včely vyprodukují med. Pan Paneer potřebuje na lívancový festival 50 galonů (skoro 190 litrů) medu a to do večera. Na oplátku by zapomněl na nepříjemnosti se Snifferem 3000 a ještě by slušně zaplatil. Wallace jiné řešení situace nevidí, a tak na nabídku kývne. Ale kde tak rychle sebrat tolik kytiček na výrobu medu?

Hra svým humorem a technickým zpracováním (jednoduchá a účelná grafika) připomíná sérii Sam & Max.