Další pokračování série Total War nás zavede do doby rozdělení římské říše a jejího úpadku.
Hra se velice podobá předchozímu dílu Total War: Rome II (2013). Ve své podstatě je to vylepšený předchozí díl, okořeněný o několik zásadních nových prvků. Největší změny vás čekají v samotné kampani, která je různorodější, než dříve. Hrát můžete za Attilu samotného a v kampani za Huny dobývat svět, nebo se mu v tomto snažit zabránit v roli desítek jiných národů včetně upadající a rozdělené římské říše.
Proti přechozím dílům lze jednotlivé regiony v kampani vypálit do úplných základů, kdy je zničena veškerá infrastruktura měst a obnova je nesmírně finančně nákladná. Obsahem hry jsou i historické bitvy, volné bitvy a samozřejmě multiplayer, ve kterém lze hrát kampaň s přáteli v kooperaci či samotné bitvy na bojištích.
Vylepšená je i grafická stránka hry, ve které exceluje oheň šířící se po bitevních mapách a v dobývacích fázích ovlivňující morálku mužů v pevnostech. Ke hře vyšla dvě příběhová rozšíření - The Last Roman Campaign Pack (Poslední Říman) a Age of Charlemagne Campaign Pack (Doba Karla Velikého).