Po nepríjemnostiach, ktoré si toto neoficiálne pokračovanie série King's Quest zažilo (jednanie s Vivendi, povolenie vydania od Vivendi, zákaz vydania od Activisionu až po konečné povolenie vydania od rovnakej spoločnosti), si konečne môžu fanúšikovia klasických adventúr zahrať príbeh kráľa Grahama.
Kráľovskú rodinu opäť ohrozujú sily zla, preto sa náš známy hrdina, kráľ Graham z Daventry vydáva opäť na cestu. Na cestu cez Zelené ostrovy, hľadať múdrosť Veľkého orákula.
V prvej epizóde sa celý príbeh len začína. Šťastná udalosť sa čoskoro mení na tragédiu, keď sú Rosella a Alexander prekliaty tajomným mužom v čiernom plášti. Graham tak musí zachrániť svoje deti a nájsť toho, kto za tým stojí.
3D point'n'click adventúra nás privádza späť do sveta King's Quest v prvej epizóde z piatich.