Velmi důstojná náplast na bolístku, která zůstala po Return of the Obra Dinn.
Můj zilleniálský mozek je kvůli současným technologiím a zjednodušeným mediálním formátům trochu zlenivělý. A většina her dnes neumí nabídnout opravdu zábavné puzzly a třeba v Hellblade: Senua's Sacrifice mě natolik rozčilovaly, že jsem často skončil u googlení řešení.
Pak jsou tu ale výjimky. K už zmíněnému Obra Dinn se přidal Golden Idol a obě hry ukazují, jak se to má dělat. A světe div se, vzdal jsem to jen párkrát a klidně jsem strávil i dvacet minut přemýšlením, než jsem šel něco hledat na internetu. Některá řešení jsou opravdu komplexní a dávají smysl jen tehdy, když si spojíte i ty nejmenší detaily. Jindy vás hra naopak vede důkaz za důkazem k jednomu konkrétnímu závěru.
Přemýšlení bolí a navíc hra pracuje s poměrně náročnou angličtinou, ale tady to bolelo příjemně. Skvělý příběh, který se odvíjí scénu po scéně, nabízí zajímavé postavy, nápady. Navíc za poslechu příjemné hudby.
muffin
TombSpirit
BUMTARATA
Pro: Příběh, puzzly, soundtrack
Proti: Občas nevyvážená obtížnost