Komentáře

• PC 80
The Caribou Trail je adventura z pohledu první osoby, kde budete zažívat hrůzy zákopové války. Je to příběhová hra a její děj je opravdu dobrou emotivní jednohubkou s kvalitním dabingem a moc pěkným soundtrackem.

Příběh sleduje tři mladé vojáky z Newfoundlandu, kteří se ať už dobrovolně, či nuceně dostali k bojům proti Osmanům. Jde o příběhovou adventuru o bratrství a odvaze. Kanadští „by’s“ (jak tohle asi přeložil ten AI fanouškovský překlad?) jsou velmi sympatičtí. Až budeme proti Ivanům bojovat ve třetí světové, tak doufám, že v partě budeme mít taky takové fajn kluky, kteří se nebojí postavit jeden za druhého (smutný spoiler). Hra je od kanadského studia a vzdává hold těmto hrdinným vojákům, kteří bojovali za krále na druhé straně zeměkoule pod vedením sečtělého, avšak nekompetentního velitele.

Ve hře jsem nechal 4 hodiny. Youtubeři jen polovinu, ale já jsem se rád procházel a zkoumal všechny možnosti hry. Dialogy i u těch nejobyčejnějších NPC jsou velmi zajímavé. Newfoundlandský dabing je těžký a dialogy plné idiomů a dobové mluvy tomu moc nepomáhají, ale aspoň si člověk prohloubí své znalosti o newfoundlandských reáliích. Mimochodem, v té době Newfoundland nepatřil pod Kanadu, bylo to samostatné britské území, kde nebyla povinná vojna, takže drtivá většina chlapců se přihlásilo samo. Muži byli zejména rybáři z malých komunit, takže se často znali a ztráty zasáhly celé komunity. Tento příběh je založený na reálném válečném tažení proti Osmanům v Gallipoli, které skončilo velkým ústupem.

Unreal Engine je dost žravý, ale grafická stylizace se ke hře hodí a žádný bug se neobjevil. Mezi „misemi“ potěší volný pohyb po táboře, interakce s vojáky, možnost si zastřílet na střelnici a dalších x miniher, které se na ovladači příjemně hrají.

Hru doporučuji. Je to pěkná příběhovka s výbornou hudbou, dabingem a emotivními momenty. Je to spíše melancholická atmosféra než drastické vyobrazení války. Člověk se naučí něco o době i Newfoundlandu. Malé kanadské studio se zdá být velmi zručnými autory a možná bychom měli zkusit i jejich předchozí hru.