The Book of Watermarks

15.07.1999

Titul The Book of Watermarks pro první PlayStation je 3D adventura ve stylu série Myst, volně založená na Shakespearově hře Bouře a britském filmu anglického režiséra Greenawaye Prospero's Books. Ve hře japonských tvůrců se objeví v rámci FMV sekvencí i herec Jack Donner v roli Prospera. Hra The Book of Watermarks obsahuje anglický dabing, ale vyšla pouze v Japonsku. Hráč se pohybuje po Prosperově paláci v předrenderovaných CGI sekvencích a řeší hádanky, aby odemkl cestu ke dvanácti ztraceným knihám.

Stejně jako v Shakespearově hře (napsána r. 1611) je čaroděj Prospero zrazen a vyhnán z Milána, přičemž si s sebou odnese třináct svazků magie. Nakonec přistane na neobydleném ostrově, kde si pomocí svých kouzel postaví palác, chrám a knihovnu a prohlásí se za krále ostrova. Jednoho dne jeho magické svazky zmizí, až na jeden, knihu vodoznaků, která je katalogem všech knih na světě. Bez knih se ztratí i Prosperova magie a jeho výtvory na ostrově jsou ohroženy. O mnoho let později přijíždí hráč na ostrov v roli Ferdinanda, kterého tam přivedla bouře na moři. Prospero ho pověří, aby s pomocí knihy vodoznaků našel ztracené knihy a zabránil tak katastrofě.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.