Komentáře

• Android 90
Fantastický takticko-logický kostkový roguelike.

Po prvním vrhu kostkami na počátku každého tahu přesně víte, co soupeři kují: na koho z hrdinstva zaútočí, jaké zranění či jiný nemilý efekt jim uštědří, případně jakou potvoru se chystají vyvolat. Podle toho pak zacházíte s vlastními kostkami.

Několik prvních soubojů je vcelku přímočarých, neboť takové jsou vesměs i akce, které mají obě strany k dispozici. S tím jak přibývají postavy na vyšších úrovních s komplexnějšími dovednostmi, nové předměty a silnější nepřátelé se však z některých tahů stává až logický rébus a přichází důkladné zvažování rizika. Mám se spokojit s ne zcela optimální stranou, nebo zkusit ještě jeden přehoz a riskovat, že to bude ještě horší? Lze dostupné akce sladit v nějakou pěknou synergii? A v jakém pořadí vše zahrát, aby byl efekt co nejlepší? Díky množství hrdinů a předmětů vzniká v různých partiích nepřeberné množství variant.

Náhoda, kterou přinášejí hody kostkami, může a bude některé situace komplikovat, nicméně z mé zkušenosti je velmi málo pravděpodobné, že by vám zkazila celou hru. I zdánlivě beznadějné stavy, kdy se zdá, že „všichni tady umřeme“, lze často obstojně zdolat. Pomáhá tomu i to, že v rámci jednoho tahu je možné libovolný počet akcí vrátit zpět. Občas totiž člověk v té záplavě možných kombinací něco životně důležitého přehlédne.

Rozplývat by se dále dalo nad krásnými portréty postav a přehledně informacemi nabitými ikonkami akcí. Či nad geniálně jednoduchým systémem, kdy síla každé akce, u níž má smysl o síle hovořit, je vyjádřena stejným ukazatelem (počtem ok (pips) na straně kostky), s čímž pracuje i řada efektů.

Dostupná je demoverze obsahující prvních 12 soubojů.

Pro: takticko-logické hody

Proti: hrozba negativního vlivu na pracovní výkon