Rexík a UFO je druhý díl ze série point and click adventur od společnosti Aidem Media. Jedná se také o druhý a poslední díl, který vyšel i v České republice.
Příběh začíná, když na dvorek, na kterém bydlí také Rexík, zaútočí mimozemšťané, aby unesli zde žijící slepice. Útok se vám pomocí ředkví podaří odrazit, ale tím vše teprve začíná. Společně s našim psím hrdinou se vydáváte na vesmírné dobrodružství, během kterého musíte nejen zachránit všechny slepice, ale také osvobodit galaxii od zlého Kouhoutátora.
Oproti prvnímu dílu je hra výrazně rozsáhlejší a obsahuje větší škálu miniher. Čekají vás vesmírné závody, lety s kosmickou lodí nebo třeba pasáže, kde se hra na chvíli přemění na klasickou plošinovku. Krom toho se musíte také vypořádat s několika logickými hádankami, při kterých prověříte svůj důvtip.