@raisen (20.10.2025 07:27): Jo, na tom Switchi2 je to mnohokrát lepší. Momentálně mám hotový příběh a už jedu post game. Zatím jsem zkompletoval pokédex (eh, jenom 230) a pracuju na posledních hlavních a vedlejších misích. Feraligatr už má 100.
Události hry se odehrávají 5 let po X a Y, občas na ně postavy odkazují. Pro lepší souvislosti by asi bylo lepší ty předchozí odehrát, ale určitě to není nutné. Z-A mi jinak zlepšuje dojem z původních her i některých jejich známých postav, tak aspoň za to jsem rád.
@Tainaru (18.10.2025 13:38): Čtu nadšené ohlasy ze soubojového systému, méně pak na to prostředí. Jinak návrat k mega je super a ještě, že přidali i nové mega evoluce.

Já si to zahraju asi až v budoucnu, až/jestli si pořídím Switch 2.
@raisen (18.10.2025 12:39): Zatím mám necelých 20 hodin :) Hra samozřejmě staví na gameplayi a není to zas tak nezábavné, jak jsem si myslel, že bude, aspoň teď ze začátku. Byl to dobrý tah vrátit se k mega evolucím, ty akční souboje s tím mají jinou dynamiku.
Město je holt Lumiose, které moc rád nemám, všechno vypadá tak nějak stejně, ale aspoň se dají stále odemykat nové průchody a výšiny. Překvapilo mě, jak moc se toho nachází po střechách.
Stále se mění noc a den. V noci se vždy vyznačí někde nějaká bojová zóna, kde se porážejí trenéři (dobrovolná aktivita) kvůli bodům do žebříčku Z-A Royale (začíná se na ranku Z) a po dosáhnutí určité hranice se zpřístupní boss daného ranku.
Poměrně nemile mě překvapila jedna věc (ale musím to dát do spoileru...), a sice, že z ranku V se poskočí rovnou až na rank F, takže reálně těch ranků je pro hráče jen několik.

Jinak je tam stále co dělat. Chytání pokešů v zónách, které časem přibývají, mega evoluce i alpha, spousta drobných vedlejších úkolů jako v PLA. Většinu doby jsem teda o něco overeleveled, kolikrát i o 15 levelů, protože všechno sypu do startéra (není tam obey level). Ale i tak některé rány nepřátel dokáží dát pecky, takže chvilka nepozornosti může znamenat konec. Hlavní linka se mi zatím zdá dostatečně bohatá, pořád se něco řeší s vedlejšími postavami. Uvidím, jak se to vyvine dál a asi se i víc těším na DLC.

Hraju na Switchi2 a všechno mi běží krásně plynule a rychle, nezaznamenal jsem žádný zásek nebo propad fps. Graficky se mi zdá hra o něco hezčí než dosavadní pokémoní hry, i když bych dost uvítal změnu prostředí.