Akčná adventúra, ktorá má po väčšinu času hrateľnosť Pacmana, ale je obohatená o rôzne kúzla, bonusy a poskytuje aj iný typ úloh, najmä logických a súbojových.
Hra ja v kreslenej 2D grafike a ponúka kompletný český dabing (od Perla Group). Jednotlivé úrovne spojuje príbeh, ktorý sa odvíja v "cut scénach". Príbeh rozpráva o patáliách pacina Luzira. V "pacmanovských" úrovniach sa striedajú rôznorodí nepriatelia s rôznymi schopnosťami. Postupom času aj vám pribúdajú nové schopnosti, ktoré majú uľahčiť cestu hrou.