Po spuštění hry je vidět King Kong na vrcholku jednoho z mrakodrapů New York City, o něj ale v této hře vůbec nejde. Ve hře budeme ovládat Eda Hicka, který je zrovna v autě na příjezdové cestě do tohoto velkého města. Jeho cílem je postupně navštívit všechny interaktivní budovy města a splnit v nich akční minihry, aby na konci mohl na radnici získat klíč od města a to následně opustit. To musí stihnout za 7 dní a nesmí přitom přijít o všechny své peníze.
Hra má dva různé pohledy. První z nich je při cestování městem, kdy se pohledem shora pohybujeme mezi náhodně umístěnými budovami New Yorku. Můžeme jet buď v autě nebo jít pěšky. V autě jsme relativně v bezpečí, protože nás může ohrozit jedině velká limuzína. Při srážce s ní skončíme v nemocnici, kde musíme zaplatit za pobyt. Auto má omezené množství paliva a pokud dojde nebo se auto rozbije, je potřeba čekat na odtahovku. Ta sice auto odveze na odstavné parkoviště, ale to samozřejmě stojí nějaké peníze. Pouze na jízdu autem však nedojde, protože ne každá budova má přímo před sebou parkovací místo. Je tedy potřeba zaparkovat opodál a doufat, že nedojde k odtažení auta a taky se musí dávat pozor, aby nás něco nezajelo. Avšak ne každá budova je hned k dispozici, v rámci herní hodiny jsou kromě banky a opravny aut otevřeny pouze dvě z nich.
Druhý pohled je v rámci akční minihry. Ocitáme se uvnitř budovy a vidíme naší postavu z boku ve stylu akční plošinovky. Ve většině budov máme nějaký konkrétní úkol. Např. v bance musíme obejít střílející policisty a dostat se k přepážce, kde můžeme vybrat peníze, na poště musíme orazítkovat dopis, v Central Parku musíme v zoo ohraničit jednotlivé krávy plotem, atd. Jakýkoliv střet s nepřítelem nebo chyba způsobuje částečný restart minihry a samozřejmě i ztrátu peněz.