Mr. Shifty je rychlá adrenalinová akce viděná shora.
Příběh je takový béčkový holywood. Jakýsi bohatý superpadouch ve svém mrakodrapu kuje zločinné plány proti lidstvu a vy mu přicházíte zatnout tipec, toť vše. Naštěstí se příběh nebere moc vážně.
Na první pohled hra vzdáleně připomíná Hotline Miami bez krve a brutality. Je to velmi rychlá akce kde je třeba nekompromisně vyčistit každou úroveň od nepřátel patro po patře a na vrcholu si to vyřídit s hlavním záporákem. Tím podobnost s Hotline Miami končí. Střelných zbraní a dorážení nepřátel není ani třeba, protože vaše pěsti mají razanci rozjetýho vlaku, do většiny nepřátel vám stačí jednou dvakrát praštit načež nebožák odletí, cestou kdeco porazí a rozbije se o nejbližší stěnu nebo kolegu stojícího mu v dráze letu, není problém pěstí probourat třeba i stěnu. Házení libovolných předmětů včetně zavřených dveří a zbraně nablízko účinnost brutálních útoků dokonce ještě zvyšují a vrcholem vašeho arzenálu jsou obyčejné kopí a štít, které po odhození na hlouček nepřátel udělají opravdu pořádnou paseku. Nepřátel jsou ovšem spousty a vy toho mnoho nevydržíte, respektive jakýkoliv zásah vás na místě zabije. Proto má hrdina navíc schopnost teleportace na krátkou vzdálenost. V kombinaci s vaší supersilou jste tak hotová chodící smrt, kterou ale jakýkoliv zásah zabije a opakujete patro hezky od začátku.
K přežití vám dost pomáhá mimojiné horší muška nepřátel, takže není problém vyprovokovat je aby se postříleli navzájem. Ovšem i tak není boj jednoduchý, naopak hra na vás s každým levelem tlačí víc a víc, posílá vás proti stále větší přesile, chystá na vás stále důmyslnější pasti a nenechá vás vydechnout. Nakonec jsem byl vlastně rád, že hra skončila už po osmnáctém patře, místy to bylo o infarkt. Sympatické je, že ve hře najdete jen jedinou dobře vybalancovanou obtížnost. Taky musím vypíchnout skvělé ovládání s gamepadem, který tu funguje dokonce líp než kombinace klávesnice+myš.
Od hry nečekejte nic jiného než akci a neustálý boj o holý život, Vyčistit patroa nenechat se při tom zasáhnout, naskočit do výtahu a vzhůru do dalšího patra. Hra svou přímočarostí a rychlostí přímo vybízí k opakovanému hraní a speedrunu, trošku mi to v tomhle ohledu připomíná Super Meat Boye. Jednoduchý koncept hry využitý na 100%! Délka hry je asi tak na dvě až tři odpoledne podle toho jak vám to půjde, tak akorát aby hra nezačala nudit.
Skvělá rychlá oddechovka, která se dá hrát znovu a znovu a dá se navíc v klidu hrát i na integrovaných grafikách. Velká škoda, že pokračování nebude.
radical_durian
Pro: rychlá zběsilá akce, výborné ovládání i s gamepadem, lehce obtížnější ale po většinu hry fér obtížnost
Proti: navádět raketomety aby se vystřílely navzájem už bylo trochu přes čáru