Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence Minecraft: Story Mode Season Two - Episode 1: Hero in Residence

PS5
PS5XboxX/S
PS5XboxX/S
adventura > interaktivní film *
adventura > interaktivní film *
adventura > 3D adventura

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne ne ne

Kostičkovaná QTE adventura Minecraft: Story Mode znovu otevírá své brány a tentokrát se rozpíná do pěti dějství.

Druhá série tradičně přináší řadu menších úprav a kosmetických drobností s potenciálem pozměnit a obohatit zážitek ze hry. Hratelnost je nově vzpružena kupř. o stavitelské pasáže vyžadující jistou dávku fantazie, dále o větší adrenalin a dramatické situace. Hráč nyní musí během soubojů mnohem více taktizovat (úhybné manévry) a hlídat si staminu (výdrž).

V první epizodě "Hero in Residence" se vracíme zpátky do života hrdinů The New Order of the Stone, jejichž odvaha nezná hranic a kteří jsou zase o rok starší a dospělejší. Část členů týmu svůj titul odložila, nebo se stáhla na odpočinek do dlouhodobého rozjímání v ústraní. Rekrutační kancelář TNOotSu se tedy tímto debutově otevřela veřejnosti. Paralelně sledujeme, jak se městečko Beacontown a Jesse připravují na pietní akt – "Founding Day", jímž se vzdá hold těm, jež neváhali bojovat a zemřít za svobodu nás všech.

TNOotS dělá, co může, aby na traumata z minula zapomněl a žil normálně. Snahy však povětšinou přicházejí vniveč. Někdo (či něco?) totiž dává najevo, že „ještě není konec“. Jesse s Petrou v ruinách starobylé civilizace objevují mocný artefakt – prismarinovou rukavici "The Gauntlet". Naplňuje se čas dávno zapomenutého proroctví otevírajíc podzemní trhlinu "Heckmouth".