Mageslayer Mageslayer Mageslayer Mageslayer
Mageslayer Mageslayer Mageslayer Mageslayer
akce > 3rd person akce *

placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano ano

Mageslayer je středověká 3D akce viděná pohledem shora, svým enginem vycházející ze hry Take No Prisoners.

Příběh hry vypráví o klanu Mageslayerů, skládajících se z neobyčejných bytostí schopných používat magii a převtělování. Členové klanu čerpají svou energii ze dvou vzácných artefaktů SunOrb a StarStone a jejich úkolem je ochraňovat všechny obyčejné smrtelníky před bandou černých mágů, kteří je zotročují. Při poslední bitvě mezi Mageslayery a černými mágy se však StarStone rozbil a jeho fragmenty zmizely. Do toho vstupuje hráč, aby všechny části StarStonu našel a porazil pět černých mágů, kteří jednotlivé fragmenty střeží.

Na začátku hry má hráč možnost vybrat si z několika postav, které se od sebe liší svými vlastnostmi (síla, odolnost, obratnost, množství many, životů atd.) a také svou jedinečnou zbraní. Na výběr je Warlock z klanu Chaos, Earthlord z klanu Earth, ArchDemon z klanu Inferno a Inquisitor z klanu Redemption.

Celá hra je rozdělena do pěti rozsáhlých misí, které jsou rozděleny na několik úrovní; v té poslední je vždy hlavní boss a hráč se tak podívá do stok, ledových paláců, písečných pevností atd. Vedle spousty různých mechanizmů, klíčů a speciálních předmětů hráč nachází i kouzla, která mu usnadní boj s nepřáteli, avšak každá postava ovládá jiné magické síly, a tak některá kouzla mohou používat jen některé postavy. I když je hra celkem rozsáhlá, tak je velice přímočará a cesta vede pořád rovně z úrovně do úrovně. To naštěstí vyvažují dobře propracované souboje.

Oficiální stránky hry (http://)
Oficiální stránky hry (http://www.ravensoftware.com/game)