Komentáře

• PS5 70
Ač asi nejhorší, tak stále slušné DLC. Přináší novou oblast, kterou tentokrát díky bohu není nutné osvobodit způsobem z původní hry. Záporák se povedl i když se s ním vypořádáme poměrně rychle. Nová mechanika pastí bohužel zůstala snad až na jednu misi nevyužita a to platí víceméně pro všechny alespoň trochu nové prvky hratelnosti.

Nový kousek příběhu ujde a Lincoln konečně smočí bambulína. Opět se v něm řeší rasová otázka a tentokrát se autoři podívali na zoubek zkorumpované a zarytě rasistické policii. Opět jsem tak musel pálit do vlastních i když tady to byli fakt nefalšovaní "fízli". Přišlo mi však, že se zdejší policie chová prapodivně. Ve snaze dodělat trofej za spuštění určitého množství pastí jsem se na sebe opakovaně pokoušel pozornost policie strhnout. Jakmile však opustíte prostory města, velmi rychle o vás ztratí zájem i když jedete prakticky krokem. Zkorumpovaní a ještě líní. No hnus!

Autoři si zjevně uvědomili, že z mrzkých úplatků společníků nejde ani omylem našetřit na všechny možné zbraně a vylepšení. S DLC tak přibyla nová možnost zvýšení příjmů v podobě pěstování konopí. Zpracování je dost jednoduché a žádná velká zábava to není. I tak jsem však skleník navštěvoval opakovaně a poctivě. Dolary navíc se v Mafii 3 nikdy neztratí. Dohráním si zpřístupníte i dvě povezená vozítka, které jde poté klasicky přivolat službou od irské sekce vašeho mafiánského impéria.

Rozumím tomu, že za původní plnou cenu DLC zase tolik parády nepředvedlo. Už roky je však na konzole k dostání zdarma a pustit se do něj má smysl. Díky přeci jen pestřejší hratelnosti slušně ředí stereotypní náplň hlavní hry.

Pro: Povedený slizký záporák; nová oblast; nová potřebná možnost přivýdělku

Proti: Po stránce příběhu trochu uspěchané; jen már nových mechanik, které navíc nebyly příliš využity; pěstování trávy je velmi zjednodušené