Komentáře

• PC 90
  • PS3 90
Před vydáním Mafie: Domovina jsem znovu zahrál druhý díl. Vizuálně stárne hra výrazně lépe než mnohé hry ze stejné doby. Cover shooting mechaniku jako takovou mám velmi rád a ve hře mě bavila. Atmosféra hry není tak silná jako v jedničce přesto je i tak na vysoké úrovni. Gun play je taky na silné úrovni. Jizdní model není až tak těžkopádný jako v prvním díle a je takový lépe ovladatelný (i když v jedničce měla ta těžkopádnost svoje kouzlo). Ve hře je neskutečné zábavný a zajímavý soubojový systém. U něhož zamrzí jenom to, že je ve hře málo využitý. Postavy ve hře jsou zpracované velmi dobře. Příběh jako takový je dobrý a zajímavý, přesto, že není až na tak silné úrovní jako jednička. Hlavně konec by mohl být zkratka výraznější a zajímavější. Český dabing je skvělý a pro mě možná i legendárnější než v prvním díle. Spoustu hráčů je z výsledné hry v určitých věcech zklamána, jelikož při neúplně ideálním vývoji byla spousta věci udělaná jinak než bylo plánováno a hodně věci vyškrtnuta, ale já si myslím, že i přesto to vše je Mafia 2 velmi dobrá a zábavná hra, která neděla prvnímu dílu ostudu, ba naopak dosáhla svého jména.

Pro: Grafika, zábavný cover shooting systém, atmosféra, zpracovaní světa, gun play, jízdní model, Joeovy hlášky, postavy, příběh, český dabing , soubojový systém

Proti: Málo využitý skvěly soubojový systém, závěr příběhu, kratší než první díl