Tento počin šesti španělských studentů nás staví do role dívenky uvězněné ve snové říši, kde se rodí noční můry. Vstupní obraz nese podobu surrealistického snu, do něhož se probouzíme, v luminiscenčním pyžamu a s magickým fotoaparátem v rukou.
Prvním rozhledem po hrací ploše zjišťujeme, že jde o jednu velkou dráhu plnou překážek, nepřátel a skoků, které je třeba zdolat, k tomu nám dopomůže doprovázející mužský hlas vypravěče, říkající, co dělat, kde, s čím a jak.
K tomu, abychom pokořili ony překážky potřebujeme rovněž využívat onu aparaturu, kouzelný polaroidový foťák. Pomocí diodového blesku na chvíli zhmotníme nestabilní plošiny, po nichž bez újmy vylezeme. Skrze pořízením záběru a výsledným snímkem lze manipulovat, přetvořit či měnit prostředí ku prospěchu svému i okolí. Např. cestu vpřed blokuje balvan, jeho vyfocením a následným natáčením fotky jej odvalíme.
Vaše noční ošacení reaguje na stupeň nebezpečí, modré světélkování značí bezpečí, oranžové - blízkou hrozbu, červené - ohrožení života, naštěstí jsou v lokacích připravena speciální místa pro úkryt.
Jelikož jde o plošinovku, s monstry tu nelze bojovat, jediným řešením je tedy útěk či stealth postup.
- Žánr
- Forma