@Peach (17.03.2025 13:55): Mne príde, že ten pocit sa dá získať aj tým, že človek jednoducho nadobudne skill, kľudne aj experimentovaním (soulslike, roguelike/kartové hry, RTS, TTS...) a tým, že hra je dostatočne otvorená, čo do počtu taktík, ktoré sa dajú použiť a neexistuje na jeden problém len jedno alebo dve konkrétne riešenia. Ja sa napr. veľmi rád učím v hrách taktiky a kombá, či už na základe reflexov alebo logiky a taktiky.
Ak ale musím pátrať, ako to vlastne autor myslel z hľadiska herných mechaník a aké sú základné podmienky, tak vlastne mrhá mojim časom, energiou a peniazmi. :D Čím som starší, tým mi je ten čas na hry vzácnejší a hoci rád vyhľadávam hry, ktoré ponúkajú challenge, tak chcem, aby to bola predovšetkým zábava (viem, to je subjektívne) a nie druhá práca. :)