Ve hře L.A. Rush hrajete za jednoho undergroundového závodníka, kterému byla sebrána jeho dosavadní sláva a vy mu ji budete pomáhat navrátit. Již od začátku hry máte k dispozici celou mapu a tím pádem celé Los Angeles.
Hra nabízí kromě řady licencovaných vozů a důvěrně zpracovaného LA také zajímavé mise (projíždění checkpointů, honičky, ničení konkurence).
Ve hře se také setkáte s týmem West Coast Customs, který můžete znát z pořadu Pimp My Ride. Ti vám budou od začátku ve hře pomáhat jak s vozy, tak i s misemi.