Imperiums: Troy

02.12.2020

freeware
rozšíření
ano

První rozšíření taktické tahové strategie Imperiums: Greek Wars s podtitulem Troy našlo svou inspiraci v Homérově příběhu o Paridovi, unesené Heleně a dalších hrdinech, ale především o dobývání bájného města Trója. Vy si vyberete, zda se postavíte na stranu Řeků a Sparťanů v čele s králi Agamemnónem a Meneláem, kdy budete mít za úkol Tróju dobýt anebo na stranu Trójanů v čele s králem Priamem a vaším úkolem naopak bude Tróju před mocnou armádou ubránit. Lze si vybrat i armády Odyssea z Ithaky, Ajaxe ze Salaminy nebo mocného válečníka Achillea, které mají stejný úkol, jako ty řecké a sparťanské.

Mapa rozšíření zahrnuje oblast Helespontu (dnes Dardanely), úžiny mezi Evropou a Asií, která je pod nadvládou Trójského království, jemuž vévodí Trója, srdce této říše. Shromáždíte obrovskou armádu, kterou naložíte na lodě a vyrazíte k trójským břehům, kde se vylodíte a začnete s dobýváním nebo budete vylepšovat vaše zdánlivě nedobytné opevnění a stavět na něj lučištníky. Každá z dotčených stran má své výhody i nevýhody.

Potřebné finance na budování armády nebo opravu hradeb získáváte jak z domácích zdrojů, tak od spřátelených království. Musíte dobýt nebo udržet strategicky významná místa, abyste získali nad nepřáteli výhodu a zvrátili vítězství na svou stranu. Průběh konfliktu ovlivňují také olympští bohové, kteří reagují na veškeré nastalé události, a to podle předem daného scénáře, který je vepsán v Knize osudu. Vy můžete jejich přízeň či nepřízeň ovlivnit jen nepatrně a jde spíše o náhodný prvek, který však můžete i zcela vypnout.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.