Imperiums: Rome vs Carthage

19.09.2022

rozšíření
ano

Třetí rozšíření taktické tahové strategie Imperiums: Greek Wars s podtitulem Rome vs Carthage od českého vývojářského studia Kube Games mapuje období punských válek, které probíhaly mezi Římany a Kartaginci ve třetím až prvním století před naším letopočtem.

Můžete si vybrat jeden z celkem pětadvaceti hratelných států, které mají rozdílné jednotky a u každého z nich je třeba najít tu správnou strategii, která povede k vítězství na mapách o 5000 polích. Mimo Římské říše a Kartága se tak budete moci ujmout například Ptolemaiovců, Seleukovců, Etrusků, Samnitů nebo barbarských kmenů. Navíc je zde i několik kočovných kmenů, které svá království teprve plánují založit, jen musí najít to správné místo. Ty způsobují problémy při plánovaném rozšiřování stávajících mocností, a tak je třeba je vyhnat nebo úplně vyhladit.

Objevit se mohou i nečekané události, jako jsou přírodní katastrofy, epidemie smrtelných nemocí či společenské nepokoje, které je třeba potlačovat hned z počátku, protože při jejich rozšíření na velkém území vaší země mohou zanechat nedozírné následky. Samozřejmostí jsou také historické události, které se přizpůsobují vašim rozhodnutím, kdy se hra v tomto ohledu snaží působit co nejvíce realisticky. Je třeba plnit cíle vytyčené předchozími panovníky, z nichž si vždy vyberete minimálně jeden, k jehož splnění se zavážete.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.