Imperiums: Rise of Caesar

15.02.2024

rozšíření
ano

Čtvrté rozšíření taktické tahové strategie Imperiums: Greek Wars od českého vývojářského studia Kube Games s podtitulem Rise of Caesar se odehrává během 1. století před naším letopočtem, kdy byl v Římské republice mužem číslo jedna Gaius Julius Caesar. A právě tohoto vojevůdce se ujmete, abyste veleli římským legiím, dobývali další území a rozšiřovali tak své impérium.

Vaším hlavním cílem bude dobytí Galie a vylodění na britských ostrovech. Máte však možnost zvolit si kampaň za Galy, ubránit se Římanům a zahnat je k ústupu, přičemž každá z kampaní má svou vlastní mapu. Caesar funguje podobně, jako klasičtí generálové, ale na jednotky má daleko větší vliv. Nesmí však zemřít. Přestože lze kampaň za Římany i tak dokončit, dopad této události má dalekosáhlé následky, které neovlivní jen vaše jednotky, ale i celou republiku.

Ve hře dochází také ke střídání počasí a ročních období, což značně ovlivňuje veškeré dění. Vedro, déšť, sníh i mráz vašemu vojsku nesvědčí a při dlouhých přesunech vám způsobí nemalé ztráty na životech. Neporazitelná armáda, která se vydá na pochod, tak na místo konfliktu může dorazit ve značně zdecimovaném stavu a z jasné záležitosti se stane vyrovnaná bitva.

Růst obyvatelstva byl oproti původní hře značně zredukován, a nyní je daleko těžší naverbovat nové jednotky. Budete si tak vážit každé z nich. Navíc jednotky nelze jednoduše verbovat kdekoli, ale pouze na několika předem učených místech, přičemž k tomuto kroku musí dát svolení senát. Strom vynálezů byl nahrazen stromem politickým, kdy samotná politika má ohromný vliv na jakékoli vaše rozhodnutí.

Diskuze ke hře

Doposud o hře nikdo nediskutoval.

Doposud ke hře nikdo nenapsal komentář.