Čeho jsme se již delší dobu obávali, se stalo skutečností. Star-Lordova družina se na konci minulého dílu (Who Needs You) kvůli neshodám rozhádala a rozpadla. Všichni aktéři jsou spolutvůrci a každý nese svůj podíl viny. Ješitnost a zraněné ego jim nedovoluje přiznat jakékoliv pochybení. Co se bude dít teď?
Kree invaze se nezadržitelně rozlévá dál a dál, už se není kam schovat. Úhlavní nepřítel – Hala the Accuser – je za dveřmi a štráduje si to přímo k nám, konkrétně na místo zvané Knowhere. Najdou k sobě Strážci ještě cestu zpět? Jak skončí příběh Petera Quilla, Gamory, Rocketa Raccoona, Groota a Draxe? Upadne Galaxie do temnoty nebo se někdo pochlapí a řekne Hale the Accuser: „Holka, tak takhle by to teda dál nešlo!“?
Závěrečná epizoda Don't Stop Believin' svou pozornost centruje na postavu vnímavého stromového stvoření – Groota. Taktéž se společně podíváme na to, kdy a jak se naše pětičlenná banda poprvé seznámila a co byl ten počáteční impuls k tomu, aby se nakonec semkli a táhli za jeden provaz.