Feud nás přivádí mezi dva čaroděje nebo kouzelníky Learica a Leanorica, kteří jsou dvojčaty a mají mezi sebou dlouholetý spor. Jednoho dne Leanoric na svého bratra sešle smrtelné kouzlo a prokletí, které způsobí, že Learic během jednoho dne zestárne a zemře. Ten má poté jeden den na to, aby se prokletí zbavil a svého protivníka zneškodnil. Jak jinak, než pomocí kouzel a zaříkání.
Základem hry je sběr bylin a výroba kouzel z různých nalezených ingrediencí. Bylin je celkem 24, kouzel potom 12. Learic, za jehož postavu hrajete, se pohybuje po rozlehlé mapě a sbírá byliny a rostliny, které potřebuje pro svá kouzla, pomocí nichž se může teleportovat na určité místo na mapě, může být neviditelný nebo proměnit vesničana v zombie, který pak ohrožuje Leanorica. Pohyb Leanorica je na mapě indikován pomocí kompasu. Mapa je plná zajímavých míst jako je hřbitov, vesnice nebo les.
Hru publikoval Mastertronic již v roce 1987 na platformách Atari, Amiga a Commodore, o rok později pak i na PC.
Hra se na různých platformách liší v některých detailech. Zatímco mapa je prakticky stejná, tak na PC se nedá procházet mezi některými překážkami, jak se tomu děje u verze na Atari. Ve verzi pro Spektrum a C64 je potřeba přes květinu přejít a ona zmizí, zatímco na Atari, Amize nebo na PC je potřeba se dostat pod květinu a ta zůstává na místě. Umístění květin je pak na Spektru zcela jiné než na ostatních platformách, atd.