Dohráno za necelých 7h. Vynikající stylizace, vzpomínka na cga grafiku, v cutscénách zase na první Playstation. RPG je to osekané na kost - neleveluje se tu, jenom si zlepšujete staty předměty. Další silnou stránkou jsou dialogy a jazyk.

Pokud bych měl něco vytknout, v boji nejde hru opustit, je třeba souboj dokončit nebo altf4. Hru by na vyšší úroveň pozvedl dabing.

Snad se to dostane do reprezentativního hodnocení:)
Felvidek je fakt výborný. Snad nemá tak moc ohlasů kvůli své pozici indie jednohubky, ale vlastně mě bavil více než spousta jiných her, co jsem v posledních letech hrál. Originalita, jazyk a osobitá stylizace z toho dělá unikátní zážitek, a pro můj osobní vkus je to důkazem, že budoucnost mnou oblíbených her se zřejmě nachází mimo herní mainstream.
Narazil jsem na to při broudání na rpg codexu, kde to skončilo mezi nejlepšími třemi nejlépe hodnocenými RPG minulého roku (ty další jsou Skald a Drova).. Drovu mám rozehranou a libí se mi, tak jsem zkusil i tohle a byla to docela fajn zábava na jeden den. Přiznávám, že ta archaická slovenština mi dělala občas problémy, ale jinak vcelku příjemná jednohubka.
Můžu jen doporučit. Zdá se to jako jednohubka, ale prý tam jsou i nějaké volby, čehož jsem si pořádně ani nevšiml. Skvělý humor, svérázný jazyk, a jak je psáno níže, opravdu výborný soundtrack. Kdyby hra byla o něco delší, případně kdyby vzniklo pokračování, vůbec bych se nezlobil.

Příběh sice vypadá ze začátku vcelku tuctově (kultisti...), ale přeci jen se to rozjede zajímavým směrem, a právě unikátní setting, jazyk a protagonista (či protagonisté) z toho dělají originální záležitost.
Vizuální styl s celková estetika Felvideku je působivá, snad i samotná hra bude podobně kvalitní (ale čekám spíše jednohubku).