Featherweight Featherweight Featherweight Featherweight
Featherweight Featherweight Featherweight Featherweight

freeware freeware freeware freeware
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne

Featherweight je krátká sci-fi adventura od Bena Chandlera vytvořená v programu Adventure Game Studio.

Hra je situována do světa ovládaným stroji, kde pouhá hrstka přeživších se ještě snaží klást odpor. V úvodu se dozvídáme o zajetí špiónky odporu roboty a nám, jakožto správným hrdinům, nezbývá než ji vysvobodit. Jednoduché to však nebude, protože proti robotům se nemáte jak bránit a tak budete muset vymýšlet všelijaké fígle na jejich odlákání a proplížit se až k naší zajatkyni. Pokud si však nepočínáte dostatečně opatrně, budete za tuto chybu potrestáni uvězněním, z nějž již není tak jednoduché dostat se ven.

Technicky se hra nese v podobném duchu jako ostatní tituly od téhož autora, čili se dočkáme vizuálně zdařilých lokací s pěkným hudebním i zvukovým podkreslením, tak jak to známe například ze hry Hope či Eternally Us. Správné adventuristy určitě potěší oproti předchozím titulům i lehce zvýšená obtížnost, čili se dočkáme i několika menších puzzlů a dalších hádanek.

Hra je situována do světa ovládaným stroji, kde pouhá hrstka přeživších se ještě snaží klást odpor. V úvodu se dozvídáme o zajetí špiónky odporu roboty a nám, jakožto správným hrdinům, nezbývá než ji vysvobodit. Jednoduché to však nebude, protože proti robotům se nemáme jak bránit, a tak budeme muset vymýšlet všelijaké fígle na jejich odlákání a proplížit se až k naší zajatkyni. Pokud si však nebudeme počínat dostatečně opatrně, budeme za tuto chybu potrestáni uvězněním, z nějž již není tak jednoduché dostat se ven.

Technicky se hra nese v podobném duchu jako ostatní tituly od téhož autora, čili se dočkáme vizuálně obdobně zpracovaných lokací s hudebním i zvukovým podkreslením, jak je známe například ze hry Hope či Eternally Us. Lehce zvýšená obtížnost, oproti předchozím titulům, s několika puzzly a dalšími hádankami, zvyšují i celkovou atraktivitu hry.