Enemy Engaged: Apache vs Havoc Enemy Engaged: Apache vs Havoc Enemy Engaged: Apache V Havoc

Apache Havoc, Enemy Engaged: Apache/Havoc, Enemy Engaged: Apache vs Havoc

1998
Enemy Engaged: Apache V Havoc Enemy Engaged: Apache V Havoc Enemy Engaged: Apache V Havoc
simulátor > letecký simulátor *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ano ano ano

V simulátoru Enemy Engaged se hráč ujme role pilota jedné ze dvou bojových helikoptér, a to americké AH-64 Apache nebo ruské Mi-28A/N Havoc. Tím si tedy vybere, na jakou stranu konfliktu se přidá. Ve hře jsou na výběr tři dynamické kampaně, o jejichž výsledku rozhodne pouze hráč. Na taktické mapě (před vybráním mise, po přistání na letišti) lze vybírat mise a kontrolovat současný průběh války (pohyby tankových praporů, leteckých útvarů, výzvědných letounů apod.).

Graficky se Enemy Engaged ve své době velice povedl, zvláště modely helikoptér a další vojenské techniky jsou dobře udělané a věrné skutečnosti. Prostředí je také rozmanité, najdeme zde celou Kubu a její pláže či hornaté čínsko-ruské hranice. Samotné ovládání helikoptéry je velice komplexní, přesně takové, na jaké jsme u leteckých simulátorů zvyklí.

Oficiální stránky hry (http://www.razorworks.com/enemyengaged/)