Komentáře

• Switch 80
Ako niekto napísal na reddite: VN s vyššími produkčnými hodnotami si asi tak skoro nezahrám. A je to naozaj tak. Mám za sebou len par VN, ale už teraz viem, že len maloktoré z nich budú kompletne nadabované (japonsky) vrátane nepodstatných postáv. Kde všetky osoby budú rozanimované a každé prostredie a pozadie naozaj do detailu nakreslené.

K hre ma okrem akciovej ceny dostala aj aura nečakaného pokračovania starej, ale nedávno zremakovanej kultovej série (ktorú som doteraz nehral). Pátranie po tajomnom vrahovi z urbánnej legendy znelo zaroveň ako lákavá téma.

Priznám sa, že po úvode som bol najprv trochu v rozpakoch, pretože prvé úlohy neboli práve najzaujímavejšie a chvíľu som sa bál, že som si zle vybral a nebude ma to baviť. Našťastie som sa mýlil a hra začala byť postupne viac a viac zaujímavejšia a hlavne od polovice sa začalo tak veľa otázok, ale i informácií nabaľovať, až som sa začal bať či sa to stihne aj uspokojivo uzavrieť. Našťastie sa to podarilo a príbeh ako celok dáva zmysel a na pomery japonských herných príbehov je veľmi civilný a realistický.

Odhalenia sú v ňom naozaj zaujímavé, ako aj viaceré postavy vrátane dobre použitých red herringov. Nakoniec bol však príbeh oveľa melancholickejší a dojímavejší než som čakal. Mám pocit, že sa stihlo všetko vysvetliť a uzavrieť.

Nečakanou čerešničkou na torte bolo outro, resp. epilóg, ktorý bolo vizuálne ako kvalitnou epizódou anime, aj so svojou dĺžkou cez 20 minút. Emia určite odporúčam a teším sa na remaky predošlých dvoch častí.