ECHO: Secrets of the Lost Cavern ECHO: Secrets of the Lost Cavern ECHO: Secrets of the Lost Cavern ECHO: Secrets of the Lost Cavern ECHO: Secrets of the Lost Cavern

Kheops Studio
Kheops Studio
Kheops Studio •  Totm Studio (Totem Studio)
Kheops Studio •  Totm Studio (Totem Studio) •  TetraEdge Games (WMobile)
Kheops Studio •  Totm Studio (Totem Studio) •  TetraEdge Games (WMobile)
WMobile
14.08.2006
iOS
27.04.2010
adventura > 3D adventura *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Děj této first-person adventury se odehrává v prehistorické době, kdy naši planetu obývali Kromaňonci. A právě jeden z nich, mladý lovec Arok, je hlavním hrdinou hry. Arok ovšem nenachází zalíbení v lovu, nýbrž v jeskynních malbách, kterým se chce věnovat stejně jako potulný malíř Klem, s nímž se kdysi v dětství setkal a nyní se za ním chce vydat.

Herní náplň je velmi různorodá. Nechybí např. klasické adventurní hledání a správné používání předmětů, malování na stěny jeskyní, různé druhy logických hádanek, speciální minihry a rozhovory s NPC. Jak už bylo řečeno, hra je zasazena do pravěku, konkrétně do mladší doby kamenné, čemuž odpovídají i herní lokace. Navštívíme hluboké lesy, říční údolí, temné jeskyně nebo tábory Kromaňonců.

Velmi zajímavou a hodnotnou součástí hry je encyklopedie, která se skládá z několika části (prostředí, lidé, fauna, umění mladší doby kamenné, zbraně a nástroje, výzkum apod.) a plní nejen funkci herní nápovědy, ale i stručné a srozumitelné učebnice dějepisu.