Hra na globální termonukleární válku. Je to tak prosté - rozestavte svá vojska, posilte obranu kritických míst a počkejte, než zazní DEFCON1. Jak vyhrát? Je nám líto, ale v globální termonukleární válce se nevyhrává.
DEFCON je hra na globální termonukleární válku zaměřená primárně na multiplayer. Celá hra se odehrává na velké obrazovce světa stylizované do vektorové grafiky počítačů osmdesátých let (na ní je vidět inspirace z filmu WarGames). Vidíte zde jen největší města světa a vojenskou techniku, která se účastní jaderné války. Hráč se ujímá jednoho ze šesti světových bloků a jeho úkolem je zabít nejvíc obyvatel nepřátelských měst a zároveň o co nejméně vlastních jich přijít. Hra je rozdělena na pět úseků, podle stupňů pohotovosti. Začíná na DEFCON 5 a ubíhajícím časem postupně klesá a hráči tak dovoluje vykonávat další akce. Na 5. stupni se pouze umísťují základny a jednotky, na 3. začíná konvenční válka námořnictva a letectva a na prvním stupni je povoleno použití nukleárních zbraní.