Bubsy: Paws on Fire! Bubsy: Paws on Fire! Bubsy: Paws on Fire! Bubsy: Paws on Fire! Bubsy: Paws on Fire!
akce > plošinovka *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Paws on Fire je dalším přírůstkem do série plošinovek s oranžovým rysem Bubsym v hlavní roli. Tentokráte se Bubsy spolu se svými přáteli musí postavit praseti Oinker P. Hammovi, který se snaží odchytat veškerou zvířenu ve vesmíru pro své mezigalaktické zoo. Aby se mu v tomto ďábelském plánu podařilo zabránit, spojí naší hrdinové síly se svými úhlavními nepřáteli z předešlých dílů, mimozemskými Woolies.

Tento díl dostali na starost kalifornští Choice Provisions, tvůrci známí především sérii BIT.TRIP. Zatímco předešlé díly byly klasické plošinovky, v tomto díle hráčova postava běží zleva doprava automaticky a hráč za pomocí akcí pro skoky a další akrobatické manévry vyhýbá překážkám, nepřátelům a pastem, které mu stojí v cestě. Hráč má k dispozici 4 postavy - Bubsyho, Virgila, Woolie a Arnolda. První dva běží po svých a liší se navzájem především sadou speciálních úhybů, zatímco Woolie létá v létajícím talíři a sestřeluje vše v dosahu ve stylu shoot ’em up arkády. Úrovně s Arnoldem z pohledu třetí osoby se odemykají se sbíráním částí mincí rozesetých po úrovních. Během runů lze sbírat collectibly a výsledné skóre si pak pro každou z postav zobrazit ve výsledkových žebříčcích.