Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo
únor 1986
PCAt8bitAtSTAmigaC64AmstCPCAmstPCWApple II
Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo Ballyhoo
adventura > textová adventura *

placená hra placená hra placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne ne ne

Tomas Munrab je majitelem potulného cirkusu pod názvem The Travelling Circus that Time Forgot. Jeden z návštěvníků cirkusu se stane náhodným svědkem rozhovoru mezi Tomasem a nešikovným, podnapilým detektivem, kterého Munrab najal, aby našel jeho unesenou dceru Chelsea. Munrab je přesvědčen, že nikdo ze zaměstnanců cirkusu by takového činu nebyl schopen a únos musel provést někdo zvenčí. Návštěvník se tak vcítí do situace otce, že zahajuje vyšetřování únosu na vlastní pěst.

V interaktivní próze Ballyhoo je hráč v úloze návštěvníka cirkusu vržen do kouzelného, ale i tajemného světa cirkusové manéže, klaunů, akrobatů a mágů. Při svém pátrání po stopách unesené dívky se nevyhne setkání s různými charaktery, z nichž některým je nastalá situace, v které se ocitnul jejich zaměstnavatel, lhostejná, reakce jiných je nepřátelská, a někteří se neštítí ani fyzického násilí. Ve snaze po odhalení tajemství rozkrývá hráč bizarní svět napovrch blyštivého cirkusového života a neváhá převléci se do masky klauna nebo i podstoupit artistickou chůzi po visutém laně.