Ashina: The Red Witch Ashina: The Red Witch Ashina: The Red Witch
PS4PS5XOneXboxX/SSwitch
25.08.2023
Ashina: The Red Witch Ashina: The Red Witch Ashina: The Red Witch
adventura > 2D adventura *

placená hra placená hra placená hra
samostatná hra samostatná hra samostatná hra
ne ne ne

Ash má po smrti své matky starostí až nad hlavu. Aby toho ale nebylo málo, zaplete se s podivným zlodějíčkem, a protože ten jí ukradne vzácný přívěšek, vydává se na cestu za ním. Ještě netuší, že jí čeká velmi pozoruhodné dobrodružství ve světě duchů yokai, známých z japonské mytologie.

Ashina je explorativní příběhová adventurka vytvořená v AGS studiu, která svým příběhem a vizuálem skládá poctu animovaným filmům od studia Ghibli. Perspektiva a celková stylizace připomíná top-down jRPG, ale žádné RPG prvky nečekejte. Řešíte hádanky, občas sbíráte a používáte předměty a hlavně komunikujete s obyvateli mysteriózního světa a snažíte se najít cestu zpátky do světa živých. Aby toho nebylo málo, ve světě duchů uvízla i vaše sestra a tunel mezi světy se má co nevidět zavřít. Během hry procházíte mnoha různorodými lokacemi a setkáváte se s zajímavými postavami, přičemž některé můžete poznat z předchozího počinu studia My Big Sister.